Εναλλακτικές θεραπείες

Δεν μπορείτε να κάνετε επέμβαση λέιζερ για διόρθωση διαθλαστικών ανωμαλιών εάν:

 

- Η μυωπία σας δεν είναι σταθερή τουλάχιστον τους τελευταίους 12 μήνες

- Έχετε κάποιο πρόβλημα στον κερατοειδή χιτώνα του ματιού (π.χ. κερατόκωνο, κερατίτιδα, οίδημα στον κερατοειδή)

- Έχετε ασταθή αστιγματισμό

- Έχετε ήπια ή σοβαρή ξηροφθαλμία

- Πάσχετε από κάποια αυτοάνοση νόσο ή πάθηση των συνδετικών ιστών χωρίς να λαμβάνετε θεραπεία

- Είστε κάτω από 18 ετών

- Για τις γυναίκες, εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε (κατά την εγκυμοσύνη, μπορεί να παρατηρηθούν παροδικές μεταβολές στον τρόπο με τον οποίο εστιάζουν τα μάτια)

Σε περιπτώσεις που η εφαρμογή  laser δεν ενδείκνυται προτείνονται θεραπέιες όπως:

ΦΑΚΙΚΟΙ ΦΑΚΟΙ (Visian ICL)

Οι ασθενείς που αδυνατούν για κάποιο λόγο να υποβληθούν σε θεραπεία με Laser για τη διόρθωση της αμετρωπίας τους (μυωπίας > 10D – λεπτός κερατοειδής – υπερμετρωπίας > 5D) μπορούν να υποβληθούν, υπό κάποιες προϋποθέσεις, σε επέμβαση τοποθέτησης ενός λεπτού φακού (όπως ένας φακός επαφής) μπροστά από τον κρυσταλοειδή φακό του ματιού με πολύ καλή ποιότητα όρασης μετεγχειρητικά.
Η μέθοδος αυτή προϋποθέτει την είσοδο ενός διορθωτικού ενδοφακού (στο μέγεθος ενός φακού επαφής), στον χώρο ανάμεσα στον κερατοειδή και την ίριδα, μέσω δύο μικρών τομών. Διενεργείται κατόπιν ενστάλαξης αναισθητικών σταγόνων και είναι σχετικά ανώδυνη, ενώ η αποκατάσταση της όρασης είναι εξαιρετικά γρήγορη.
ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΕΙΔΟΥΣ ΦΑΚΟΥ

Σε αυτή την επέμβαση γίνεται αφαίρεση του διαυγή, κρυσταλλοειδή φακού του ασθενή και στην θέση του τοποθετείται ο κατάλληλος ενδοφακός που αντιρροπεί το αρχικό διαθλαστικό σφάλμα. Αξίζει να σημειωθεί ότι με αυτή τη μέθοδο μπορεί να διορθωθεί και η πρεσβυωπία. Η διαδικασία της επέμβασης είναι όμοια με αυτήν της αφαίρεσης καταρράκτη (φακοθρυψία).
Button

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κύπρου 2, 15351 Παλλήνη Αττικής
2106669306

Search