Αισθητική οφθαλμολογία

Αισθητική οφθαλμολογία. Τι είναι;

Τα πρώτα σημάδια γήρανσης και αισθητικά προβλήματα εμφανίζονται συνήθως στην μεσότητα και στην ανώτερη περιοχή του προσώπου (ρυτίδες γύρω από τα μάτια, στο μέτωπο, τα μάγουλα) Η περίοφθαλμια αυτή η περιοχή είναι εξαιρετικά ευαίσθητη λόγω της εγγύτητας που έχει με τα μάτια μας. Ειναι πολύ βασικό λοιπόν όταν αναζητού με τρόπους να μειώσουμε τα σημάδια του χρόνου και να αποκαταστήσουμε αισθητικά προβλήματα που αφορούν την περιοχή αυτη ,να απευθυνόμαστε σε ειδικούς οφθαλμίατρους με γνώση και εμπειρία στην αισθητική οφθαλμολογία .
 Τα μάτια είναι το επικρατέστερο χαρακτηριστικό του προσώπου μας . Το αντικείμενο της αισθητικής οφθαλμολογίας είναι η εξειδικευμένη φροντίδα της περίοφθαλμιας περιοχής που είναι απαραίτητη για μια πιο υγιή όψη και έκφραση,για την αποκατάσταση της αρμονίας των χαρακτηριστικών του προσώπου και τη διατήρηση της υγείας των ματιών μας

Τα συνηθέστερα αισθητικά προβλήματα είναι:
Ρυτίδες
Σακούλες κάτω από τα μάτια
Μαύροι κύκλοι κάτω από τα μάτια
Πανάδες
Κηλίδες
Ευρυαγγείες
Πτώση οφρυος
Ξάνθελάσματα
Ουλές
Τριχιάση
Συριγγωματα
Θηλωματα
Υπέρκερατώσεις
Βλέφαροχαλαση
Βλέφαροπτώση
Εντροπιο - έκτροπιο
Βλεφαροσπασμος

Παρά το γεγονός ότι ρυτίδες είναι κάτι το φυσικό στην εμφάνιση του ανθρώπου και αφορούν όλους μας μερικές φορές μπορεί να δώσουν μία κουρασμένη εμφάνιση.

Πως δημιουργούνται όμως οι ρυτίδες?


Αναπτύσσουμε δύο ειδών ρυτιδες στο πρόσωπο μας

- οι δυναμικές ρυτίδες: γεννιόμαστεμε αυτές και σχετίζονται με τους μύες που χρησιμοποιούμε για τις εκφράσεις του προσώπου. Καθώς χρησιμοποιούμε τους προσωπικούς μας μύες για να χαμογελάσουμε, να θυμωσουμε, να απορησουμε, να κλείσουμε τα μάτια μας κτλ εμφανίζονται ήπιες ρυτίδες στην νεότερη ηλικία μας οι οποιες γίνονται βαθύτερες και πιο εμφανεις όσο γινόμαστε μεγαλύτεροι. Πιο συχνη είναι η εμφανίση τους γύρω από τα χείλη, στις γωνίες των βλεφάρων (το γνωστό πόδι της χήνας), μεταξύ των φρυδιών και στο μέτωπο. Αυτές οι ρυτίδες συχνά κάνουν τους ανθρώπους να δείχνουν μεγαλύτεροι και περισσότερο κουρασμένοι από ότι πραγματικά είναι. Οι ενέσεις botox μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να απαλυνουν τις ρυτίδες αυτές και να γίνουν λιγότερο εμφανείς

- στατικες ρυτίδες: αυτές προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο και την ηλικία. Καθως μεγαλώνουμε και εκτιθέμεθα επαναλαμβανόμενα στον ήλιο, το κολλαγόνο πρωτεΐνη που βρίσκεται κάτω και ανάμεσα στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος λεπταίνει προκαλώντας το πρόσωπο να τεντώνεται και να σακουλιάζει. Δυστυχως το botox δεν μπορεί να θεραπεύσει τις ρυτίδες αυτές οι οποίες θεραπεύονται με άλλες μεθόδους όπως η μεσοθεραπεία, το υαλουρονικο οξύ, η αυτολογη μεσοθεραπεια κτλ

Στην αισθητική οφθαλμολογία εφαρμόζονται και συνδυάζονται διάφορες θεραπευτικές τεχνικές, επεμβατικές, ελάχιστα επεμβατικές και μη επεμβατικές ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενή.
Τα τελευταία χρόνια υπάρχει μία στροφή του ενδιαφέροντος στις ελάχιστα επεμβατικές μεθόδους και με στόχο την πρόληψη και το πιο φυσικό αποτέλεσμα με τις λιγότερες πιθανές επιπλοκές

Επεμβατικές θεραπείες

 Βλεφαροπλαστικη : η βλεφαροπλαστική είναι η πιο συχνή αισθητική χειρουργική επέμβαση. Συνηθως εφαρμόζεται στην πτώση βλέφαρου στην έντονη χαλάρωση του δέρματος των βλεφάρων (δέρματοχαλαση) και στις σακούλες κάτω από τα μάτια.
Παρομοιες με τη βλεφαροπλαστικη χειρουργικές επεμβάσεις γίνονται και για την αποκατάσταση εντροπιου εκτροπιου

Ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες

BOTOX . Πώς δουλεύει το ΒΟΤΟΧ

Η αλλαντοική (βοτουλινική) τοξίνη (εμπορικό όνομα ΒΟΤΟΧ), προέρχεται από το βακτήριο Βοτουλινικό Κλωστηρίδιο. Για πολλά χρόνια χρησιμοποιήθηκε ως μη χειρουργική θεραπεία για τον ανεξέλεγκτο σπασμό του προσώπου (βλεφαρόσπασμος) και σε περιπτώσεις στραβισμού. Σήμερα χρησιμοποιείται ως μία ασφαλής και αποτελεσματική θεραπεία για να ελαττώσει τις ρυτίδες του προσώπου, χωρίς χειρουργική επέμβαση.

  Οι ενέσεις του ΒΟΤΟΧ στοχεύουν άμεσα στους μύες του προσώπου, που προκαλούν τις δυναμικές ρυτίδες. Η πρωτείνη που περιέχεται στο ΒΟΤΟΧ, εμποδίζει την μετάδοση από το νεύρο (την νευρική απόληξη) στον μυ, με αποτέλεσμα ο μυς να χαλαρώνει, μειώνοντας την εμφάνιση των ρυτίδων. Το μπλοκάρισμα αυτό στα νεύρα συνήθως διαρκεί περίπου τρεις έως έξι μήνες. Στο τέλος της περιόδου αυτής, ο μυς επανακτά την κινητικότητά του και οι ρυτίδες επανεμφανίζονται.

Πώς χορηγείται το ΒΟΤΟΧ?

Χρησιμοποιώντας μια πολύ λεπτή βελόνα, ο γιατρός σας χορηγεί με ένεση το ΒΟΤΟΧ, απευθείας στον μυ στόχο.
Μετά από συνενόηση με τον γιατρό σας, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία τοπική αναισθητική κρέμα στο δέρμα σας, για να ελαττώσει την αίσθηση της ένεσης. Η διάρκεια των συνεδριών είναι περίπου δέκα λεπτά και γίνονται στο ιατρείο.

  Μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας δραστηριότητες αμέσως μετά την θεραπεία. Τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται εμφανή από την τρίτη ημέρα της θεραπείας. Προς το τέλος της πρώτης εβδομάδας είναι πιθανό να δείτε σημαντική ελάττωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων γύρω από τις περιοχές της θεραπείας.

Η επανάληψη των ενέσεων γίνεται μόλις τα αποτελέσματα της προηγούμενης θεραπείας υποχωρούν.

Είστε καλός / καλή υποψήφιος για ΒΟΤΟΧ?

Οι καλύτεροι υποψήφιοι για θεραπεία ΒΟΤΟΧ είναι άτομα:
• με καλή φυσική υγεία,
• χωρίς ιστορικό νευρολογικής νόσου ( μυασθένεια ή σκλήρυνση κατά πλάκας),
• ηλικίας άνω των 18 ετών,
• γυναίκες που δεν είναι έγκυες.

 Τα άτομα που αντενδείκνυνται για την θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, είναι όσα παρουσιάζουν:
• Αδυναμία των μυών στόχων
• Πτώση άνω βλεφάρου
• Βαθιές ουλές προσώπου
• Πολύ χοντρό δέρμα προσώπου
• Εκσεσημασμένη ασυμμετρία προσώπου
• Παθήσεις δέρματος γύρω από τα σημεία θεραπείας

 Θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας για το ιατρικό σας ιστορικό, τα φάρμακα ή ότι άλλο χρησιμοποιείτε από το στόμα ή άλλο τρόπο, ως κάποια θεραπεία προ της χρήσης του ΒΟΤΟΧ.

 Είναι πολύ σημαντικό να θυμόσαστε ότι το επίπεδο βελτίωσης στην εμφάνιση των ρυτίδων μετά από την θεραπεία με ΒΟΤΟΧ διαφέρει από άτομο σε άτομο. Μερικά άτομα αποκρίνονται καλύτερα στο ΒΟΤΟΧ από άλλους. Πολύ σπάνια η βελτίωση είναι πολύ μικρή και σε τέτοιες περιπτώσεις ίσως χρειάζεται άλλο είδος θεραπείας. Είναι πολύ σημαντικό να συζητήσετε την κατάστασή σας και τις προσδοκίες σας με τον γιατρό σας πριν από την θεραπεία.

Αντιληφθείτε τις επιπλοκές και τις παρενέργειες

Το ΒΟΤΟΧ είναι τοξίνη και σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις μπορεί να είναι επικίνδυνη. Το ευχάριστο είναι ότι μόνο μικρές ποσότητες ΒΟΤΟΧ και μετά από διάλυση με ορό, χρησιμοποιούνται στην θεραπεία των ρυτίδων του προσώπου.

 Οι πιο συχνές παρενέργειες του Botox ματιών είναι ο πονοκέφαλος και η προσωρινή ερυθρότητα ή το μικρό αιμάτωμα του δέρματος, στο σημείο της ενέσεως. Το αιμάτωμα σχηματίζεται πιο συχνά σε άτομα που χρησιμοποιούν ασπιρίνη ή άλλα φάρμακα, που κάνουν το αίμα πιο ρευστό. Αυτά τα φάρμακα θα πρέπει να διακόπτονται για μερικές μέρες πριν από την θεραπεία. Θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας για όλα τα φάρμακα που χρησιμοποιείτε πρόσφατα, προτού κάνετε την θεραπεία. Σπάνια κάποια άτομα μετά από την θεραπεία με ΒΟΤΟΧ στα μάτια, βίωσαν προσωρινό ερεθισμό στα μάτια ή ακόμα και κάποιο δάκρυσμα.
Για να αποφύγετε ή να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες των παρενεργειών, ο γιατρός σας μπορεί να σας συστήσει να χρησιμοποιήσετε τεχνητά δάκρυα σε μορφή κολλύριου ή αλοιφής για κάποια περίοδο μετά την θεραπεία.

 Σοβαρότερες επιπλοκές είναι σπάνιες, αλλά είναι δυνατόν να συμβούν. Υπάρχει πιθανότητα να επηρεασθούν και μύες της γειτονικής περιοχής , που δεν αποτελούν στόχο και να γίνουν αδύναμοι. Κάτι τέτοιο μπορεί να προκαλέσει πτώση του άνω βλεφάρου, αν το ΒΟΤΟΧ διαφύγει κάτω από το φρύδι και εισέλθει στον μυ που ελέγχει την ανύψωση του βλεφάρου ( άνοιγμα του ματιού). Παρόλο που η επιπλοκή αυτή είναι προσωρινή και θα εξαφανισθεί μόλις σταματήσει η δράση του ΒΟΤΟΧ, τα πεσμένα άνω βλέφαρα μπορεί προσωρινά να εμποδίζουν την ικανότητά σας να βλέπετε.

Μπορεί να σας συσταθεί:
• Να παραμείνετε σε όρθια θέση και να αποφύγετε να ξαπλώσετε για τουλάχιστον τέσσερις ώρες μετά την θεραπεία
• Να αποφύγετε να πιέσετε ή και να κάνετε κάποιο είδος μασάζ στην περιοχή της θεραπείας για τουλάχιστον τέσσερις ώρες
• Αποφύγετε κάποια σωματική άσκηση για 24 ώρες μετά την θεραπεία

 Εχοντας έναν οφθαλμίατρο να πραγματοποιεί την θεραπεία με ΒΟΤΟΧ, έχετε την ασφάλεια των ματιών σας και της όρασής σας. Πάρα πολλοί οφθαλμίατροι, ειδικά στο εξωτερικό είναι οι κύριοι θεραπευτές με ΒΟΤΟΧ. Χρησιμοποιείται στην οφθαλμολογία, για περισσότερο από δέκα χρόνια, για την θεραπεία ανεξέλεγκτων μυικών σπασμών γύρω από τα μάτια, αλλά και άλλων ειδών σπασμών του προσώπου. Ο οφθαλμίατρος ως ειδικός στα μάτια και στους μυς στην συγκεκριμένη περιοχή του προσώπου, είναι ο κατεξοχήν κατάλληλος για την χρήση ΒΟΤΟΧ στην περιοχή αυτή.

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η μεσοθεραπεία εφαρμόζεται από το 1958 στη Γαλλία με την έγχυση στο μεσόδερμα (δηλαδή μεταξύ μυός και επιδερμίδας μέσα στο κατώτερο χοριο και υποδόριο) του κατάλληλου για κάθε πρόβλημα σκευάσματος βιταμινούχου η αναπλαστικου. Η μεσοθεραπεία είναι μία σύγχρονη θεραπεία αντιγήρανσης και ανανέωσης προσώπου και σώματος. Θεωρειται μια πολύ αποτελεσματική μέθοδος αισθητικής ιατρικής για την πρόληψη και αντιμετώπιση της γήρανσης του δέματος και εφαρμόζεται με την τεχνικήτων μικροενέσεων. Οι εγχύσεις βιταμινών, ενζύμων, αμινοξέων, κι άλλον αντιοξειδωτικών ουσιών στο χοριο τρέφουν το δέρμακαι το αναζωογονούν. Επιπλεον βοηθούν στην παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης ενώ αυξάνεται ο μεταβολισμός. Η προσθήκη υαλουρονικού οξέος στα χρησιμοποιούμενα κοκτέιλ συγκρατεί το νερό στους ιστούς με αποτέλεσμα την βαθιά και ταχεια ενυδάτωση του δέρματος. Κάθε κύκλος θεραπείας ολοκληρώνεται σε τρειςμε τέσσερις συνεδρίες με μεσοδιαστήματά συνήθως δύο εβδομάδων.Συνδυαζεται δε και με άλλες αισθητικες παρεμβάσεις όπως η εφαρμογή βοτουλινικης τοξίνης εμφυτεύματα υαλουρονικού οξέος και αυτολογη μεσοθεραπεια.

MΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΑΤΙΩΝ ΜΕ ΣΥΜΠΥΚΝΩΜΕΝΟΥΣ ΑΥΞΗΤΙΚΟΥΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ (CGF)
Η επανάσταση στην αισθητική οφθαλμολογία έγινε τα τελευταία χρόνια με την αυτόλογη μεσοθεραπεία με συμπυκνωμενους αυξητικους παραγοντες και βλαστοκύτταρα (concentrated growth factors- CGF) και το σύστημα MEDIFUGE

Έχει χρησιμοποιηθεί με θεαματικά αποτελέσματα για

-τη λείανση των ρυτίδων του δέρματος
-την αντιμετώπιση της χαλάρωσης και της κυτταρίτιδας
-την ταχύτερη επούλωση τραυμάτων και εγκαυμάτων
-τις αλλοιώσεις που οφείλονται σε φωτογηρανση(δυσχρωμιες, μέλασμα, παναδες)
-την αλωπεκίαση.


 Προκειται για μία θεραπεία αντιγήρανσης η οποία γίνεται με συστατικά του αίματος του ίδιου του ασθενή χωρίς οποιαδήποτε άλλη ξένη ουσία και κανένα χημικό συστατικό. Υπάρχουν διάφορες άλλες παραλλαγέςτηςαυτόλογης μεσοθεραπείας όπως το PRP (platelet reach plasma ) καιτο PRF (platelet rich fibrin ). Όλες οι παραλλαγές βασίζονται επί της ουσίας στην ενεσιμη χορήγηση εμπλουτισμένου με αιμοπετάλια πλάσματος του ίδιου του ασθενούς γι' αυτό και η θεραπεία χαρακτηρίζεται αυτόλογη.


 Τα πλεονέκτηματα της αυτολόγης μεσοθεραπείας με συμπυκνωμένους αυξητικούς παράγοντες(CGF)είναι:

-η μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα,
-η πιο απλουστευμένη και γρήγορη διαδικασία απομόνωσης των αυξητικών παραγόντων με τη φυγόκεντρο ΜΕDIFUGE
-η απουσία χημικών ουσιών από το υλικό εγχυσης (αντιπηκτικάκαι cacl )
-η δυνατότητα παρασκευης αυτόλογου filler για το γέμισμα το ρυτίδων με την συσκευή apag

 Η απομόνωση των συστατικών του αίματος γίνεται με ειδική φυγόκεντρό με την οποία απομονώνουμε συμπυκνωμένους αυξητικούς παράγοντες και βλαστοκύτταρα από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Ηφυγοκεντρισηγιατηναπομόνωσητωναυξητικώνπαραγόντων και των βλαστοκυττάρων διαρκει περίπου 12 λεπτά και το υγρό που συλλεγεται ενίοται υπό τοπική αναισθησιαμε ειδική κρέμα στο δέρμα του ασθενή.
Το αποτέλεσμα είναι μακροπρόθεσμο καθως τα βλαστοκύτταρα χρειάζονται χρόνο για να επιδιορθώσουν τις βλαβες ενισχυοντας τα δομικά στοιχεία σε αντίθεση με την κοινή μεσοθεραπεία η οποία έχει πιο άμεσα αποτελέσματα αλλά περισσότερο αναστρεψιμα καθώς ενισχύει τη θρέψη και την ενυδάτωση του δέρματος. Ο συνδυασμος δε και των δυο είναι ότι καλύτερο για το δέρμα μαs

Αυτολογη μεσοθεραπεια - πως επιδρά;
Oι αυξητικοι παράγοντες και τα βλαστοκύτταρα είναι υπεύθυνα για την φυσιολογική επούλωση του οργανισμού. Ρολος τους είναι να αναγνωρίζουν την βλάβη του δέρματος και να την επισκευάζουν. Άρα με την αυτόλογη μεσοθεραπεία επιτυγχάνουμε ένα αποτέλεσμα πολύ φυσικό το οποίο όμως δεν είναι άμεσο αλλά σταδιακό
Με το πέρασμα του χρόνου η αιμάτωση των ιστών όπως και του δέρματος ελαττώνεται και το κολλαγόνο και η ελαστίνη του δέρματος μειώνονται με αποτέλεσμα το δέρμα να χάνει τη φρεσκάδα του. Οι αυξητικοι παράγοντες εκκινουν φυσικές διαδικασίες επούλωσης με αποτέλεσμα την ανάπτυξη του κολλαγόνου της ελαστίνης του υαλουρονικού οξέος και των αγγειων στο δέρμα. Οι αναπλαστικες αυτές ιδιότητες των αυξητικών παραγόντων κάνουν το δέρμα να φαίνεται ελαστικο σφριγηλό και λαμπερό. Κυκλος θεραπειας με 3 συνεδρίες το χρόνο εξασφαλίζει τα καλύτερα αποτελεσματα
Ένα άλλο πλεονέκτημα της αυτολογηςμέσοθεραπείαςείναιηελαχιστοποίησητωνπάρενεργειών καθότι το υλικο της εγχυσης προέρχεται από τον ίδιο τον ασθενή. Ωστοσο η εφαρμογή της αντενδείκνυται σε εγκυμοσύνη, κακοήθεια, διαταραχές της πηξεως του αίματος, σύγχρονη ηπατική νόσο, ληψη αντιπηκτικών καιαντιαιμοπεταλιακων φαρμάκων και AIDS. Μετά τη θεραπεία μπορεί να εμφανιστούν μικρές κοκκινίλες και οίδημα που συνήθως υποχωρούν σε λίγες μέρες
Το σύστημα φυγόκεντρισης ΜEDIFUGE είναι το μόνο που έχει έγκριση για χρήση σε ασθενείς και όχι για εργαστηριακή χρήση
ΑΝΑΙΜΑΚΤΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ - ΜΕΘΟΔΟΣ PLEXR
Πρόκειται για μία μέθοδο μη επεμβατικής βλεφαροπλαστικης η οποία βασίζεται στην διαδικασία εξάχνωσης των επιφανειακών κερατινο ύτταρων αφηνοντας ανέπαφη τη βασική μεμβράνη του δερματος χωρίς να προκαλεί αιμορραγία αλλά και νέκρωση στους πέριξιστούς (ουλές). Εφαρμοζεται στις περιοφθαλμικες ρυτίδες και στις πτυχές των βλεφάρων όπου υπάρχει χαλάρωση. Η συσκευή ΡLEXR κανει χρήση της 4ης κατάστασηςτης ύλης γνωστή ως πλάσμα και είναι ιδανική για τους ασθενείς που θέλουν να αποφύγουν το νυστερι και τις πιθανές επιπλοκες του. Εκτός από την εξάλειψη των ρυτίδων (μέσοφρυο , πόδι χήνας κτλ) και των πτυχών του δέρματος έχει και άλλες εφαρμογές όπως η αφαίρεση ούλων, θηλωμάτων, ογκιδιων ,ξανθελασματων. Η θεραπεία διαρκεί γύρω στα 15 λεπτά και γίνεται υπότοπική αναισθησία με δυνατή αναισθητικη κρεμα.
Υαλουρονικό οξύ
Είναι απορροφήσιμο εμφύτευμα. Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία η οποία στοχεύει στο γεμίσματων δυναμικών ρυτίδων εκφράσης όπου αυτές έχουν εγκατασταθεί και δεν μπορούν να αντιμετωπιστούνμε ενεση βοτουλινικης τοξίνης. Όπως επίσης και στην αποκατάσταση του όγκου όπου αυτός έχει χαθεί από το περίγραμμα του προσώπου ως αποτέλεσμα χαλάρωσης και ατροφίας των ιστών. Έχει δράση από 6μηνες έως 2 χρονια
Τι είναι η ραδιοσυχνότητα;
Πρόκειται για ένα μηχάνημα που παράγει ενέργεια(υψηλες συχνοτητες με συνεχόμενο η διακεκομμενο ρευμα με υψηλη ενεργεια και μικρη διαρκειας εκπομπη). Η ενέργεια αυτή έχει την ιδιότητα να διαχωρίζει τους ιστούς και να δημιουργεί αιμόσταση, χωρίς να αναπτύσσει μεγάλη θερμότητα, δηλαδή χωρίς να προκαλεί μεγάλη καταστροφή των ιστών.

Με τις ραδιοσυχνοτητες μπορουμε να αντιμετωπισουμε;
Ογκίδια προσωπου
Ξανθελασματα
Ευρύαγγειες
Δυσχρωμιες
Τριχιαση
Ουλές
Άιμαγγειωματα
Συριγγωματα

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των ραδιοσυχνοτήτων;
1. Δεν προκαλείται ευρεία βλάβη στους ιστούς. Αυτό είναι πολύ σημαντικό και συμβαίνει διότι έχει 73% λιγότερη θερμική διάχυση σε σχέση με τις κλασσικές διαθερμίες, που χρησιμοποιούνται στη χειρουργική.
2. Μειωμένος πόνος. Αυτό οφείλεται, επίσης, στην αποφυγή μεγάλης διάχυσης θερμότητας και επομένως ευρείας βλάβης στους ιστούς.
3. Μειωμένες πιθανότητες επιπλοκών. Οφείλεται στο ότι ο χειρουργός έχει τη δυνατότητα να κάνει καλύτερη αιμόσταση, χωρίς να φοβάται να προκαλέσει μεγάλη βλάβη στους ιστούς. Επίσης, η αποφυγή βλάβης στους ιστούς, μειώνει τις πιθανότητες μόλυνσης, διότι δεν δημιουργείται ευνοϊκό περιβάλλον για τα μικρόβια.
4. Καλύτερη ανάρρωση, λόγω μειωμένου πόνου και οιδημάτων.
5. Πιο ακριβείς χειρουργικές κινήσεις. Αυτό συμβαίνει χάρη στα πολλά διαφορετικά και εξειδικευμένα εργαλεία που μπορούν να προσαρμοστούν στο μηχάνημα των ραδιοσυχνοτήτων.
6. Καλύτερη επούλωση σε σχέση με τις κλασσικές διαθερμίες κι επομένως δημιουργία μικρότερων ουλών, πιο καθαρό χειρουργικό πεδίο για τον οφθαλμιατρο, ο οποίος μπορεί να δουλέψει με μεγαλύτερη άνεση κι επομένως μεγαλύτερη ακρίβεια.

Επικοινωνήστε μαζί μας

Κύπρου 2, 15351 Παλλήνη Αττικής
2106669306

Search